Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna www.dukaniejakdukan.fora.pl
Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ciasto cappuccino P i PW

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Pią 0:27, 04 Lut 2011    Temat postu: Ciasto cappuccino P i PW

Ciasto cappuccino
Składniki: biszkopt:
4 jajka
2 białka
2 łyżki słodzika w proszku
4 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao niskotłuszczowego

Krem:
2 żółtka
3 łyżki słodzika w proszku
2 łyżki skrobi kukurydzianej
1 szklanka mleka 0%
2 czubate łyżki serka homogenizowanego niskotłuszczowego
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki żelatyny





Biszkopt: oddzielamy żółtka od białek, wszystkie białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka razem ze skrobią, słodzikiem i kakao dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie , ale dokładnie mieszamy. Ciasto na biszkopt przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia małej foremki. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160'C przez około 45-50 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt przecinamy na pół. Krem: żółtka, ze skrobiąi słodzikiem dodajemy do mleka. Dokładnie mieszamy. A następnie gotujemy na średnim ogniu aż masa zgęstnieje i powstanie nam budyń. Ugotowany budyń odstawiamy do ostudzenia. Ostudzony budyń miksujemy razem z serkiem homogenizowanym, kawą i żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody również lekko ostudzoną. Na biszkopt nakładamy 3/4 kremu. Na krem nakładamy drugi biszkopt oraz smarujemy wierzch i boki pozostałym kremem. Ciasto odkładamy do lodówki na kilka godzin, aby masa nam dokładnie stężała


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TEKLA




Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 435
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Pon 10:27, 13 Cze 2016    Temat postu:

Brzmi przepysznie Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin