Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna www.dukaniejakdukan.fora.pl
Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

RULONIKI BOLOGNESE P i PW

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Czw 19:25, 03 Lut 2011    Temat postu: RULONIKI BOLOGNESE P i PW

RULONIKI BOLOGNESE
• naleśniki dukanowskie
• 0,5kg mięsa mielonego drobiowego
• 0,5 dużej cebuli
• 2 łyżki otrąb owsianych/pszennych
• 1 jajko
• sól, pieprz
• 0,5 łyżeczki ostrej papryki
• 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku
• 1 op. serka granulowanego (200g)
• przecier pomidorowy bez cukru lub ketchup bez cukru
• oregano, majeranek
• pęczek szczypiorku
Beszamel:
• 0,5 szkl mleka
• 1 łyżeczka skrobii kukurydzianej
• 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
• 1/4 łyżeczki białego pieprzu
Usmażyć naleśniki wg podanego przepisu. Ostudzić.
Cebulkę posiekać w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać cebulę, jajko, otręby, sól i pieprz wg uznania. Mięso dokładnie wyrobić. Podsmażyć na teflonie. Dodać paprykę i czosnek. Wytopiony tłuszcz odlać z patelni. Smażyć tak, aby nie było dużych części mięsa. Ostudzić.
Z podanych składników ugotować beszamel.
Naleśniki smarować przecierem pomidorowym/ketchupem, posypać oregano i majerankiem, położyć 1/3 podsmażonego mięsa. Na mięso położyć 2 łyżeczki granulowanego serka i posypać odrobiną posiekanego szczypiorku. Zrobić to samo z pozostałymi dwoma naleśnikami. Ruloniki umieścić ściśle w foremce (ja wsadziłam do foremki od chlebka:)). Zalać beszamelem. Na ruloniki wyłożyć pozostały serek.Piec w piekaniku nagrzanym do 160st ok.20min


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TEKLA




Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 425
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Pon 11:24, 24 Lip 2017    Temat postu:

Fajny przepis, spróbuję na pewno Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin