Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 19:11, 03 Lut 2011 Temat postu: SERNICZEK |
|
|
SERNICZEK
twaróg chudy, 800 gr
6 jajek (oddzielić białka od żółtek),
skrobia kukurydziana, 3 łyżki
słodzik około 2 łyżek
aromatu kilka kropel
mleko 0,5 % 1,25 szklanki
1. Twaróg zmielić 2 razy.
2. Po zmieleniu dodać do niego 6 żółtek, słodzik, skrobię i aromat. Wymieszać mikserem.
3. Dodać szklankę mleka (do 1,25 szklanki). Ponownie użyć miksera.
4. Ubić białka, dodać do wcześniej przygotowanej masy. Delikatnie wymieszać, najlepiej dużą drewnianą łyżką.
5. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia
6. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60-70 minut
7. Po upieczeniu i wystygnięciu schłodzić w lodówce.
Post został pochwalony 0 razy
|
|